Veszélyes kutyatámadás Miskolcon, a Majális park közelében

Megosztás

A pitbull gazdája nem szégyellte magát és kért tízszer elnézést a megtámadottaktól, még be is szólogatott nekik. Óvatosan sétáltassuk házi kedvenceinket a környéken és a kisgyermekesek különösen figyeljenek oda.

Mónika tette közzé a hihetetlenül ijesztő és egyben felháborító történetet a közösségi médiában.

“Ma megtörtént velünk is az ami minden kutyás rémálma. Békés sétánknak horror lett a vége.

A majális park felé sétáltunk kutyáinkkal, amikor hallottuk hogy a közelünkben valaki hívja kutyáját. A mi kutyáink szorosan a lányom mellett voltak, amikor berobbant a pitbull. Gondolkodás nélkül rátámadt a kis sheltie kutyánkra,aki teljesen passzív volt, nem morgott, ugatott, de még csak rá sem nézett! A gazdája sehol, de még csak nem is hívta vissza a kutyát. A lányom próbálta védeni a sikító kutyánkat, én üvöltve hívtam a gazdát, hogy segítsen. Nem jött!!

Teltek a percek a pitbull ráfogott a nyakára. A lányom fogta a fojtónyakörvet, próbálta fojtani, mind a 43 kilójával, én próbáltam megemelni a hátsó lábait, de nem engedett. Üvöltöttem a gazdának, hogy segítsen, ekkor jelent meg szép komótosan sétálva és közölte, hogy ne üvöltözzek akkor elengedi a kutyája a kutyámat. Fogalmam sincs hogy engedte el, talán ő vette le róla, akkor már sokkos állapotban voltam. Felelősségre vontam, hogy engedhet szabadon egy ilyen agresszív kutyát, erre közölte, hogy én vagyok az agresszív és otthagyott.

Közben a kutyánk kiszabadulva a másik kutya szájából, elszaladt félelmében, így utána szaladtunk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ennek a férfinak a nyomában maradni. Nem tudom ki volt ő, de szerintem egy környéken lakunk és előbb-utóbb kiderül. Nem kért elnézést, nem kérdezte meg jól vagyunk-e, mennyire sérült meg a kutya, otthagyott minket! Számomra ez egyszerűen hihetetlen és sokkoló!

Szegény kiskutyánk az óriás nyakszőrzetének hála viszonylag könnyen megúszta, ez mentette meg az életét és az én hős lányom aki higgadtan tudott cselekedni. Állatorvos ellátta, meggyógyul, de óriási sokk volt ez az érzékeny kis sheltie lelkének. Aki ismeri tudja, hogy egy végtelenül kedves kutya.

Vigyázzatok a kutyáitokra és magatokra ha a Majális park felé sétáltok! Évek óta ez a kedvenc helye a kutyáknak, de most egy ideig biztos nem merünk arra menni. Ha esetleg volt valakinek hasonló “élménye” a környéken egy barna-fehér foltos bull típusú kutyával kérem írjon! Szinte biztos vagyok benne, hogy itt laknak a környéken” – így a történet vége.

De valóban a történet vége? Melyik kutya, vagy melyik kisgyermek lesz a következő áldozata a harcos kutyának? Valóban rettegésben tarthat egyetlen kutyatulajdonos egyetlen ebe egy teljes lakótelepet?

A hozzászólásokból csemegézünk:

“Sokkolót vigyetek magatokkal! A pitbullra is meg a gazdájára is…” “Nagyon sajnálom, és remélem mihamarabb rendbe jön a kutyusod. De az is felmerült bennem, sokan kisgyerekkel sétálnak arra. Igaziból nagy baj is lehetett volna.”

“Feljelentést kell tenni mindenképp! Alá tudod támasztani az állatorvosi papírokkal s kérned kell a térfigyelő kamerák rögzítését is. Ha másképp nem megy akkor kérj segítséget a Szurkolók az Állatokért Alapítványtól.

De tedd meg a feljelentést, mert az ilyen nem fog változni. S bizony nem a kutya a hibás, hanem az ember aki így nevelte. Neki ez a standard élet sajnos.”

“Már csak a többi kutya és gazda érdekében fel kell jelenteni. Nem az első eset lehet, és biztos nem az utolsó volt. Meg kell előzni. Ennyivel tartozik egymásnak a kutyás társadalom.”

Illusztráció

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek